27 Mayıs 2011 Cuma

"MHPli adaydan çılgın proje haberi"

MHPli adaydan çılgın proje
http://www.yurthaberler.com/mhpli-adaydan-cilgin-proje-896h.htm

MHP'li adaydan çılgın proje

Seyfettin Yılmaz, iktidar oldukları taktirde Seyhan Nehri'ni iç deniz yapacağını söyledi.

MHP Adana milletvekili adayı olan Seyfettin Yılmaz, 34 kişilik bir ekiple hazırladığını belirttiği Adana'nın değişim ve dönüşüm projelerini açıkladı.

ADANA'YA İÇ DENİZ PROJESİ
Yapılacak çalışmalarla Adana'nın marka kent olacağını belirten Yılmaz, Adana'ya bir iç deniz getirebilmek için tüm hesaplamaları yaptıklarını belirterek, "Adana'ya bir kanal, yani iç deniz yapacağız. Devlet Su İşleri'nin daha önce yaptığı istimlaklerden dolayı burada bir problem yok. Buraya yapılacak 2 milyar dolarlık yatırımın, yılda 1 milyar dolar getirisi olacak" dedi.

MHP'Lİ VEKİLDEN ÇILGIN PROJE
Kanalın 2 yanının kente farklı bir çehre kazandıracağını söyleyen Seyfettin Yılmaz, "Adana'nın çukur bir bölgede olması nedeniyle kot farkı problemimiz yok. Kazı yapılacak bazı bölgelerden çıkan çakılla kanal inşaatının maliyeti düşecek. Bu kanal sayesinde ekili alanlar sel baskınlarından korunacak. Burası bölgede bir istihdam kaynağı olacak. Adanalılar bundan sonra balık tutmaya araçla değil, teknelerle gidecek. Bu kanalın 2 yanına golf sahaları, hobi alanları ve spor tesisleri yapılacak. Kanalın genişliği de yaklaşık 40-50 metre olacak" diye konuştu.

Yılmaz ayrıca; işsizlik, sağlık, turizm, tarım,enerji ve eğitimkonusunda da projelerinin olduğunu belirtti.

Hazırladığı projeler içindeki 'Ceyhan Enerji İhtisas' ve 'Tuzla-Karataş Turizm Bölgesi' projelerinin çok önemli olduğunu belirten Yılmaz, iktidar olmaları durumunda bu alanların karayolu ve raylı sistemle birbirine bağlamayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder