27 Mayıs 2011 Cuma

"Tanık Öz tarafından kullanılıyor haberi"

Tanık Öz tarafından kullanılıyor
http://www.yurthaberler.com/tanik-oz-tarafindan-kullaniliyor-864h.htm

'Tanık Öz tarafından kullanılıyor'

Öztürk, yeni bir delil olmadığı halde savcının ek ifade istemesinin bunu gösterdiğini belirtti.

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' iddialarına ilişkin dava kapsamında ''tanık'' olarak ifadesine başvurulan avukat Abdullah Kaya, emniyete gönderilen isimsiz ihbar mektubunu kendisinin yazmadığını söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmada ifadesi alınan tanık Abdullah Kaya, belli bir ücret karşılığında ikinci ''Ergenekon'' davasında tutuklu sanık emekli albay Mustafa Levent Göktaş'ın 3 ay boyunca avukatlığını yaptığını söyledi.

Kaya, gazetelerde Göktaş aleyhine haberler çıkması üzerine savcılığa dilekçe sunarak, Göktaş'ın ek ifade vermesini talep ettiklerini ifade etti.

Abdullah Kaya, savcılıkta ek ifade verirken yanında olduğunu belirttiği Göktaş'ın 9 sayfalık ifade verdiğini söyledi.

Tanık Abdullah Kaya, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün sanık Göktaş'ın ek ifadesini kabul etmediğini, ekleme ve çıkarmalar yapıldığını ileri sürdüğünü hatırlatması üzerine, hangi ifadenin çıkarıldığını bilmediğini, soruşturmanın gizli olması nedeniyle ek ifadeden örnek alamadığını kaydetti.

Göktaş'ın ekleme yapıldığını söylediği yerin neresi olduğunu bilmediğini ifade eden Kaya, ''İfadelere baktık imzaladık. Savcının ekleme yapacak hali yok. Ancak şunu da belirteyim, Levent Göktaş hala suçsuzluğuna inandığım birisidir'' dedi.

Mahkeme Başkanı Şengün'ün Göktaş'ın ek ifadesinde ''Ergenekon'un korkunç bir örgüt olduğunu fark ettim'' dediği iddia ediliyor, neden müdahale etmediniz?'' sorusuna tanık Kaya, ''Bizim tarafımızdan önemli bir husus olarak değerlendirilmedi'' yanıtını verdi.

Tanık Abdullah Kaya, Göktaş'ın savcılıkta ifadesi alınırken Zekeriya Öz ve Fikret Seçen'in de odada olduğunu ve bir ara odaya savcı Ercan Şafak'ın da geldiğini söyledi.

Davanın tutuklu sanığı Serdar Öztürk ile yemeğe gidip gitmediğini hatırlamadığını belirten Kaya, özel hayatıyla ilgili Öztürk'e bilgi vermediğini kaydetti.

-''İHBAR MEKTUBUNU BEN YAZMADIM''-

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün ''Serdar Öztürk'ün söylediğine göre, beraber gittiğiniz yemekte siz 'Asker aileden geliyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri de bir yere kadar. Göktaş'ı oradan kurtarmam lazım' demişsiniz böyle bir şey söylediniz mi?'' şeklindeki sorusuna tanık avukat Kaya, ailesinde kendisinden başka asker olmadığını, söz konusu cümleleri de sarf etmediğini söyledi.

Şengün'ün ''Sanık Serdar Öztürk, ıslak imza ile ilgili ihbar mektubunu yazdığınızı iddia ediyor. Serdar Öztürk'ün anlatımlarına ne diyorsun?'' diye sorması üzerine Kaya, ''İmzasız ihbar mektubunu ben yazmadım'' diye yanıt verdi.

Öztürk hakkında ''örgüt üyesi olma'', ''iftira'' ve ''sahte evrak'' düzenlemekten suç duyurusunda bulunduğunu belirten Kaya, bu kapsamda talimatla İstanbul'da özel yetkili savcılara ifade verdiğini kaydetti.

Abdullah Kaya, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in ''zavallı'' kelimesini sık kullanıp kullanmadığı sorusuna, ''Zavallı kelimesini Serdar Öztürk için kullandım ama Serdar Öztürk'ü aşağılamak için söylemedim. Tutuklanmasına üzüldüm. O nedenle kullandım'' yanıtını verdi.

-''İHBAR MEKTUBUNDA TANIĞIN İZLERİ VAR''-

Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Serdar Öztürk, ''TSK'daki bazı subayların cunta örgütlenmesi içinde olduğuna ilişkin'' emniyete gönderilen isimsiz ihbar mektubunun tanık Kaya'ya ait olduğunu gösteren bazı izlere rastladığını ifade ederek, ''Söz konusu mektupta bazı izler var. İhbar mektubunda 'zavallı' kelimesi geçiyor. Başlangıcında, 'Kuşaklar boyu TSK'ya hizmet etmiş bir aileye sahip olmaktan onur duyan bir subayım' şeklindedir. Kaya, Beşiktaş'taki yemek sırasında da bu ifadeleri kullanmıştır'' diye konuştu.

''Tanığın Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından kullandığını düşünüyoruz'' diyen Öztürk, yeni bir delil olmadığı halde savcının ek ifade istemesinin bunu gösterdiğini belirtti.

Öztürk'ün, Levent Göktaş'ın TSK'da onca kursa katılmasına rağmen savcılıkta neden ilk olarak ''özel gayrinizami harp kursunu'' anlatmaya başladığını sorması üzerine Kaya, ihbar mektubunda Göktaş hakkında bunun gibi iddiaların yer almasından dolayı anlattığını söyledi.

Özel gayrinizami harp kursunun bilgilerini ABD'nin istediğini ifade eden Öztürk, bu kurslarda işgal durumunda yapılacakların öğretildiğini kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder