28 Mayıs 2011 Cumartesi

"Öğrenciler: Gözaltıları bırakın haberi"

Öğrenciler: Gözaltıları bırakın
http://www.yurthaberler.com/ogrenciler-gozaltilari-birakin-946h.htm

Öğrenciler: Gözaltıları bırakın

YÖK protestosu nedeniyle gözaltına alınanların arkadaşları eylem yaptı.
Beyoğlu'nda bir grup, YÖK'ün düzenlediği ''Uluslararası Yükseköğretim Kongresi: Yeni Yönelişler ve Sorunlar'' konulu kongreyi protesto eden gruptan gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan grup, sloganlar eşliğinde bir süre oturma eylemi yaptı. Daha sonra grup adına açıklama yapan Filiz İçli, YÖK tarafından düzenlenen kongrenin öğrencilerin sorunlarına çözüm getirmeyeceğini savundu

Kongreden çıkan sonuçların eğitim kurumlarının kapılarının emekçilere daha fazla kapatılmasına sebep olacağını iddia eden İçli ''Bugün yaşanalar da bizleri doğruladı. Swissotel'de geleceğimizi çalanların düzenlediği bu kongre ile eş zamanlı olarak eğitim emekçileri ve üniversite öğrencileri seslerini yükseltti. Ancak sözlerini söylemek isteyen yüzlerce insanın önü barikatlarla kesildi'' dedi.

İçli, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Swissotel'de geleceğimizi çalanların bu sorunlara getirebilecek bir çözümlerinin olmadığını söylemek, kendi geleceğimiz için söz hakkının sadece bizde olduğunu söylemek için yürüşe geçtiğimizde kollukların saldırısı başladı. Saldırıda biber gazlarından yaralanan arkadaşlarımız olduğu gibi, birçok arkadaşımız da polisin plastik mermileriyle ateş açması üzerine yaralandı. Şu an 13 arkadaşımız gözaltında ve birçok arkadaşımız yaralanmış durumda.''

Kongre bitinceye kadar Swissotel'de toplanarak protestolarına devam edeceklerini söyleyen İçli, gözaltına alınan öğrencilerin de serbest bırakılmasını istedi.

Grup, daha sonra dağıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder