28 Mayıs 2011 Cumartesi

"Satırla saldırdılar ama... haberi"

Satırla saldırdılar ama...
http://www.yurthaberler.com/satirla-saldirdilar-ama...-919h.htm

Satırla saldırdılar ama...

DTCF'de Çelik'e satırla saldıran iki kişi serbest bırakıldı.

Hükümeti protesto etmek için pankart açan öğrenciler aylarca cezaevinde kalırken, üniversite öğrencisine satırla saldıran iki kişinin mahkemece serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Fakültede Çelik’e yapılan saldırı ve zanlıların serbest bırakılması protesto edildi. Çıkan tartışmalarda özel güvenlik öğrencilere telsizle vurdu, gazetecilere saldırdı.

Okuduğu Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) tehdit edildikten sonra evine giderken satırlı saldırıya uğrayan Haydar İlkay Çelik adlı öğrenci hastaneye kaldırıldı.

8 saat süren bir ameliyata alınmasına ve hayati tehlikesi bulunduğuna yönelik rapor verilmesine rağmen, Çelik’e saldıran iki kişinin adliyeye bile sevk edilmeden serbest bırakıldığı anlaşıldı. Çelik’in ailesi ve arkadaşları ise dün saldırıyı protesto etmek ve DTCF dekanı ile görüşmek için fakülteye geldi. Fakülte önünde toplanan öğrenciler adına bir basın açıklaması yapıldı. Açıklama sırasında Çelik’in annesi Sultan ile babası Ömer Çelik de hazır bulundu.

Açıklamadan sonra Çelik’in anne ve babası dekanla görüşmek istedi. Dekanın şehir dışında olduğunu belirten özel güvenlik görevlileri, kimlikleri olmadığı için anne ve babayı fakülteye sokamayacaklarını söyledi. Bunun üzerine öğrenci grubu ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Arbede sırasında bir özel güvenlik görevlisinin elindeki telsizle bir öğrenciye vurduğu görüldü. Özel güvenlik görevlisi, olayı görüntülemeye çalışan basın mensuplarına da engel olmaya çalıştı. Olay, sivil polislerin araya girmesiyle engellendi.

TÜRKER KARAPINAR / Milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder