23 Haziran 2011 Perşembe

"AK Partiden BDPye çağrı haberi"

AK Partiden BDPye çağrı
http://www.yurthaberler.com/ak-partiden-bdpye-cagri--1691h.htm

AK Parti'den BDP'ye çağrı

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ bağımsız vekillere Meclis çalışmalarına katılmaya davet etti.

K Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ YSK kararına ilişkin açıklama yaptı. Konuşmasından satırbaşları

Kimi parti sözcüleri ya da medya mensupları tarafından ortaya atılanlar partimize yönelik haksız ithamlardır. YSK AK Parti'ye yada yürütmeye bağlı değildir. Üyelerini hükümet atamamaktadır. YSK kararlarını AK Parti ya da hükümetle ilişkilendirmek büyük bir yanlıştır.

Hatip Dicle kararının Sayın Başbakan'ımızın kararıyla alakası yoktur. AK Parti'nin bir itirazı vardır. O da Hatip Dicle'nin kararı kesinleşmeden mazbata verilmesine itiraz etmişizdir. AK Parti'nin hukuk zemininde hakkını araması doğal bir hakkıdır. YSK'nın kararı AK Parti'nin itirazıyla alakası yoktur.

BDP bir dizi yanlış yapmıştır. Hala de devam etmektedir. Hatip Dicle hakkındaki mahkumiyet kararı 22 Mart 2011'de kesinleşmiştir. Aday listeleri 11 Nisan'da teslim etmiştir. Ve bu kararın tebliği de yapılmıştır. Bu karar milletvekili olmaya engel bir karardır. Bunu hem kamuoyu hem Hatip Dicle hem BDP biliyor.

Yanlışın ikincisi ise anayasa ve yasaları eleştirebiliriz. Yasalarda beğenmediğimiz pek çok husus olabilir. Ama demokratik bir ülkede bunları eleştirmek demokrasinin ve hukukun sınırları içerisinde olmalıdır. Tehditle şiddetle, kaos çağrısı yaparak bu yapılamaz.

Bu yasaların değiştirilmesi için en uygun zemin parlamento olmuştur. 2002’den 2011’e geldiğimiz o günden bugüne demokrasinin alanı oldukça genişlemiştir. Biz bütün partileri milletvekillerini milletimizin her bir ferdini önemsiyoruz.

BDP’nin desteklediği bağımsızlara Meclis çalışmalarına katılmalarını tavsiye ediyoruz. BDP’nin yaptığı en büyük yanlışlardan biri de her sıkıntıda tehdit yoluna gitmeleridir.

12 Haziran seçimlerinden sonra önümüzde fırsatlar durmaktadır. Özellikle yeni anayasa fırsatı beklentileri arttırmıştır. Meclis’in tanınmaması yeni dönemin ruhuna uygun düşmemektedir.

Hatip Dicle ile ilgili karar 22 Mart’ta kesinleşiyor ancak 11 Nisan’da adaylık yapıyor. Açık bir adaylık engeli var. Ve bunu herkes biliyor. Bu engele rağmen adaylık başvurusu yapıyor.

Sayın Haberal ve diğer kişilerle ilgili mahkeme kararını biz de duyduk ama incelemeye zaman bulamadık. İncelemeden sonra açıklama yaparız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder