26 Haziran 2011 Pazar

"Bağımsız vekiller grubu provoke etti haberi"

Bağımsız vekiller grubu provoke etti
http://www.yurthaberler.com/bagimsiz-vekiller-grubu-provoke-etti-1730h.htm

'Bağımsız vekiller grubu provoke etti'

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Altınok, Şişli’deki olaylı eylemde göstericileri bağımsız milletvekillerinin provoke ettiğini söyledi.

Altınok, “Yüzleri maskeli ve ellerinde taş ve molotof bulunan kişilerin eylemcilerin arasında bulunduğunu söylememize rağmen başta Sebahat Tuncel olmak üzere bağımsız milletvekilleri grubu provoke etmiştir.” dedi.

Basın mensuplarına açıklama yapan Mehmet Altınok, Şişli’de olaylı eylemde 21 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Bağımsız vekillerin grubu provoke ettiğini söyleyen Altınok, şunları söyledi: “Bugün Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve bağımsız milletvekili adaylarının Şişli camii önünde saat 15.00’da kitlesel basın açıklaması yapacağı ve kitleyi provoke edip Taksim’e giderek miting yapacağı bilgisi üzerine gerekli tedbirlerimizi aldık. Ancak saat 15.00 sıralarında bağımsız milletvekilleri Şişli cami önüne geldiğinde kendilerine grubun arasında yüzlerini kapatan, ellerinde molotof ve taş olan bazı eylemcilerin olduğu söylenmiştir. Kendilerine, bu kişilerin ayıklanmaması halinde yürüyüşe izin verilmeyeceği, şiddet içeren herhangi bir gösteriye müsaade edilmeyeceği bildirilmesine rağmen başta Sebahat Tuncel olmak üzere grup içerisine girerek eylemcileri provoke eder mahiyette ‘ne pahasına olursa olsun Taksim’e gideceğiz’ şeklinde açıklamalar yapmışlardır. Grup provoke olduktan sonra polisimize taş, sopa ve mol
otof atarak bazı arkadaşlarımızı yaralamışlardır. Bu esnada polis kendisini savunmak amacıyla grubun dağılmasını müteaddit defalar istemiş ama grup dağılmamıştır. Bunun üzerine polis, orantılı bir şekilde su ve gaz kullanarak eylemcileri dağıtmıştır. Daha sonra milletvekilleri şiddet içermediği için yürütülmüş ve buradan sonra da il binasına geçmelerini sağlayacağız.”

Sebahat Tuncel olmak üzere bağımsız vekillerin gazdan etkilenmesinin sorulması üzerine Müdür Altınok, “Grubu provoke ettiği için eylemcilerin arasında kalıp gazdan etkilenmiş olabilir.” cevabını verdi.

LEVENT TÜZEL: BU KRİZ AŞILINCAYA KADAR TUTUMUMUZ SÜRECEK

Bu arada, eylem sırasında basın mensuplarına açıklama yapan İstanbul’dan milletvekili seçilen Levent Tüzel, Meclis’teki kriz sona erinceye kadar tutumlarını sürdüreceklerini söyledi. Tüzel, “Görevlilerin hesap vermesini istiyoruz. Hep söylediğimiz gibi; Hatip Dicle halkın oylarıyla seçilmiş vekildir. YSK ve AKP darbesiyle bu vekilliğine müdahale edilmiştir. Vekil olan ama cezaevinde bulunanların da bırakılması için kararımızın arkasındayız. Meclis’teki bu kriz aşılıncaya kadar tutumumuz devam edecek. Kayıt ve yemin işlemlerine katılmayacağız. Bize ‘Meclis’te gelin çalışın’ diyorlar. Milli iradeden, uzlaşıyla yeni bir anayasadan söz ediyorlar. İşte onların uzlaşma için gösterdikleri tavır budur. Halkın oylarıyla seçilmişleri inkar etmektir. Demokrasiyi kendileri için istemektir. Hatip Dicle ve diğer vekillere Meclis’te çalışma ortamı sağlanıncaya kadar biz orada olmayacağız. Bizim olmadığımız bir Meclis halkı temsil etmeyecektir. Başbakan bu sorunu çözmeyi ağzına bile almıyor.” diye konuştu.

BİR MÜDAHALE DE TAKSİM’DE

Öte yandan, Taksim Gezi Parkı’na kadar yürüyen eylemcilerin basın açıklamalarının ardından polise yönelik sözleri nedeniyle ortam yine gerildi. Polis gruba ikinci kez müdahale etti. Biber gazından kaçan eylemciler, Gezi Parkı’na girdi.

zaman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder