23 Haziran 2011 Perşembe

"Apple firmasının yapamadığı yaptı haberi"

Apple firmasının yapamadığı yaptı
http://www.yurthaberler.com/apple-firmasinin-yapamadigi-yapti-1663h.htm

Apple firmasının yapamadığı yaptı

Takside unutulan iPhone, GPS ile ABD'li sahibine teslim edildi

ürkiye'ye gelen ABD'li Harzum Şerati'nin Atatürk Havalimanı'nda bindiği takside unuttuğu iPhone marka cep telefonu, GPS sistemi sayesinde kendisine teslim edildi. Şerati, önemli bilgilerin kayıtlı olduğu telefonu kendisine ulaştıran Taksiciler Kooperatifi Bilişim ve Güvenlik Müdürü Alperen Zekeriya Çulha ve taksi sürücüsüne teşekkür etti.

ABD'li öğretmen Harzum Şerati, dün özel eğitim vermek üzere İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda bindiği taksiden iPhone marka telefonu unutarak indi. Taksi sürücüsü bir süre sonra arka koltuk arasına sıkışmış telefon olduğunu fark etti. Sürücü, telefonu merkeze getirip kayıp eşya ofisine teslim etti. Aynı özellikte telefon kullanan Kooperatifin Bilişim ve Güvenlik Müdürü Alperen Zekeriya Çulha, iPhone'un sahibini kendisi bulmaya karar verdi. Telefonun uçak modunda, açık, kilitsiz ve şebeke kapsamında olmadığını gören Çulha, GPS altyapısı ile kişiye ulaşmayı denedi. Telefonu normal moda aldıktan sonra bu tür telefonlara özgü GPS sistemi ile yer tesbiti yaptıran Çulha, telefonun abonesi olduğu sisteme mesaj göndererek kendisine ulaşılmasını sağladı.

APPLE FİRMASININ YAPAMADIĞINI YAPTI
Bu arada Öğretmen Harzum Şerati, Amerikan Konsolosluğu'na, Apple firmasına ve abonesi olduğu GSM operatörüne iPhone'ununu kaybettiği bilgisini vermesine rağmen telefon sinyaline ulaşılamadı. Bilişim ve Güvenlik Müdürü Alperen Zekeriya Çulha'nın gönderdiği GPS mesajı, Şerati'nin ABD'deki ailesine ulaştı. Çulha ile haberleşen aile, durumu Türkiye'deki Şerati'ye iletti.

Arkadaşıyla, dün saat 22.30'da Atatürk Havalimanı'na gelen ABD'li öğretmen, bulunamayacağını düşündüğü telefonun ilginç bir yöntemle kendisine ulaştırıp teslim eden Çulha ve taksiciye teşekkür etti. Şerati, "Çok memnun ve mutlu oldum. Sizler ülkenizin kültür elçilerisiniz'' dedi. Çulha da, havalimanında taşımış oldukları yolculara azami oranda güven hissi vermek ve bunu yaşatmanın görevleri olduğuna işaret ederek, ''Ülkemizin ilk durağı olan havalimanında bu tür güzel sahneleri yaşattığımız için de mutluyuz" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder