23 Haziran 2011 Perşembe

"Aytaç Durakın 11 saat ifadesi alındı haberi"

Aytaç Durakın 11 saat ifadesi alındı
http://www.yurthaberler.com/aytac-durakin-11-saat-ifadesi-alindi-1665h.htm

Aytaç Durak'ın 11 saat ifadesi alındı

Adana'da bazı ihalelerde kamu kurumlarının zarara uğratılmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren Aytaç Durak çıkışta açıklama yaptı.
İçişleri Bakanlığı'nca geçen yıl görevden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın, kentte bazı ihalelerde usulsüzlük yapılarak kamu kurumlarının zarara uğratılmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alındı. Durak, 11 saat süren ifadesinin ardından yaptığı açıklamada, "Türk yargısı kaplumbağa hızıyla yürüyor ama önde giden tavşanı da yargılıyor. Hiçbir şey gizli kalmayacak. Gerçekler ortaya çıkacak. Merak etmeyin" dedi.

Emniyet Müdürlüğü'nün çağrısı üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne avukatı Necil Topuz ve Nejat Özkuyumcu ile birlikte gelen Durak'ın, dün saat 16.30'da başlayan ifadesinin alınma işlemi saat 03.15 sıralarında bitirildi. İşlem sırasında, emniyet müdürlüğüne soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı da geldi. Savcının sorguya katılmadığı ancak bir süre izlediği öğrenildi. Aytaç Durak, 11 saat süren ifadesinin ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nden Emniyet'in arka kapısını kullanarak ayrılmayı tercih etti.

Durak, kendisini izleyen gazetecilere yasalara saygılı olduğunu, bu yüzden açıklama yapmayacağını söyledi. Türkiye'de hukuk ve yargının gerçekten takdir edilecek bir şekilde çalıştığını anlatan Durak, "Belki Türk yargısı kaplumbağa hızıyla yürüyor ama önde giden tavşanı da yargılıyor. Hiçbir şey gizli kalmayacak. Gerçekler ortaya çıkacak. Merak etmeyin" diye konuştu. Bir gazetecinin 11 saat süren ifadesinin ardından kendini yorgun hissedip hissetmediği yönündeki sorusuna ise, "Yorgun değilim, yüzümde yorgunluk görünüyor mu?" diye cevap verdi. Özel otomobiline binerek Emniyet müdürlüğünden ayrılan Durak'ın ASKİ'de bir temizlik ihalesinde yaşanan usulsüzlükten dolayı "şüpheli" sıfatı ile ifade verdiği öğrenildi.

KOM Şube Müdürlüğü'nce geçtiğimiz gün 4 ilde yapılan baskınlarda aralarında Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Mustafa Tuncel, Eski Genel Sekreter Hasan Gülşen'in de bulunduğu 17 kişi gözaltına alınmıştı. Polis, ayrıca bazı gazetecilerin de olayla ilgili bilgisine başvurmuştu. Bu kişilerin Emniyet'teki ifadeleri halen sürüyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder