23 Haziran 2011 Perşembe

"Merkez Bankası için faizle sınav günü haberi"

Merkez Bankası için faizle sınav günü
http://www.yurthaberler.com/merkez-bankasi-icin-faizle-sinav-gunu-1669h.htm

Merkez Bankası için faizle sınav günü

Merkez Bankası Başkanı Başçı bugün tarihi bir sınav verecek. Uzmanlar "Faiz artarsa cari açık yükselir" diyor

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı bugün tarihi bir sınav verecek. Bankanın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz artırımına gidip gitmeyeceği merakla bekleniyor. Cari açık için faizlerin artırılmasını öne sürenlere uzmanlar karşı çıkıyor. Uzmanlara göre, Merkez Bankası cari açığı kapatmak için Türkiye'ye gelen sıcak paranın önünü kesmeli. Bunun yolu da faiz indiriminden geçiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da seçimler öncesinde "sıfır reel faiz" idealini sık sık dile getirmişti. Erdoğan, "Enflasyon, faizin neticesidir. Hedef nedir? Hedef inşallah faizle enflasyonu aynı seviyeye getirmektir. Faizi sıfırlamak için bunu yapmaya mecburuz. Bu adımları atacağız. Türkiye ona doğru gidiyor" demişti.

3 günde 1 milyar dolar
Merkez'in toplantısı öncesinde dolar/TL 1.62 seviyelerini gördü. Piyasada iki günde Mey İçki'yi satın alan İngiliz Diageo'nun 600 milyon dolar aldığı, kurumsal alımların son üç günde 1 milyar doları bulduğu belirtiliyor. Dün JP Morgan'ın Türkiye için "ağırlığı azalt" tavsiyesi de faizi yükseltti, borsayı düşürdü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder