23 Haziran 2011 Perşembe

"CHP ve MHPnin gözü kulağı 3 vekilde haberi"

CHP ve MHPnin gözü kulağı 3 vekilde
http://www.yurthaberler.com/chp-ve-mhpnin-gozu-kulagi-3-vekilde-1664h.htm

CHP ve MHP'nin gözü kulağı 3 vekilde

Milletvekili seçilen ve halen Ergenekon davasından tutuklu bulunan Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile Balyoz davası sanığı Engin Alan'ın tahliye taleplerine ilişkin karar bugün açıklanacak.

CHP'den milletvekili seçilen Ergenekon davası sanıkları Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile MHP milletvekili Balyoz davası sanığı Engin Alan'ın tahliye taleplerine ilişkin karar bugün açıklanacak.

Egenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma savcıları Nihat Taşkın ve Mehmet Ali Pekgüzel, Haberal ve Balbay'ın tahliye talebilinin reddi yönünde görüş bildirmişti.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Savaş Kırbaş da, ''Balyoz Planı'' davası kapsamında tutuklu yargılandığı sırada MHP'den İstanbul miletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan'ın tahliye isteminin reddini talep etti.

Öte yandan Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Savaş Kırbaş'ın, emekli Alan'ın tahliye isteminin reddini, Anayasa'nın 14. maddesine atıf yapan 83. maddesi kapsamında talep ettiği öğrenildi.

Kırbaş, mahkemeye sunduğu mütalaasında gerekçe olarak, ''Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili, Meclisin kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz. Ağır cezayı gerektiren suçüstü hali ve seçimden önce soruşturmasına başlanılmış olmak kaydıyla Anayasa'nın 14. maddesindeki durumlar bu hükmün dışındadır. Ancak bu halde yetkili makam, durumu hemen ve doğrudan doğruya Türkiye Büyük Millet Meclisine bildirmek zorundadır'' hükmünü içeren Anayasa'nın 83. maddesinin 2. fıkrasına yer verdi.

ENGİN ALAN'IN AVUKATI NACAK
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde tahliye talebinin sonucunu bekleyen ve mahkeme heyetinin ayrılmasından sonra adliyeden ayrılan Alan'ın avukatı Ayhan Nacak, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mahkemenin tahliye talepleriyle ilgili kararını bugün vermediğini, kararın yarın ya da cuma günü çıkabileceğini aktaran Nacak, gazetecilerin, ''Siz talebinizde Sebahat Tuncel'in kararını emsal olarak göstermiş miydiniz?'' sorusuna, ''Hayır, ben emsal olarak göstermedim onu'' yanıtını verdi.

Tahliye talepli dilekçesinde başka kararları da emsal olarak göstermediğini anlatan Nacak, ''Daha önceki kararlar var. Mesela Osman Bölükbaşı'nın da bu konuda hapis kararı vardı. Mahkeme doğrudan doğruya hapislik kararını kaldırarak Meclise gönderdi'' ifadesini kullandı.

Nacak, emsal kararları, müvekkili Alan'ın direktifi doğrultusunda değil, kendi inisiyatifleriyle göstermediklerini dile getirdi.

"HALKIN İRADESİYLE SEÇİLDİLER"
''Mahkemeden beklentiniz nedir?'' sorusuna karşılık da Nacak, ''Halkın iradesiyle seçilmiş bir kişi veya kişiler var. Mahkemeler halkın iradesine uygun karar veren makamlardır. Millet adına karar verirler. Eğer millet, tutuklu olduğunu bile bile bunları Meclise göndermeyi arzu ettiyse bunlara uymak bence zorunluluktur'' diye konuştu.

NTV

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder