23 Haziran 2011 Perşembe

"Hatip Dicle için Erdoğan formülü haberi"

Hatip Dicle için Erdoğan formülü
http://www.yurthaberler.com/hatip-dicle-icin-erdogan-formulu-1692h.htm

Hatip Dicle için Erdoğan formülü

Bülent Arınç, milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle için yasal düzenleme sinyali verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Arınç, "Bir insan şuna karar vermeli, ’ya siyaseti ya şiddeti tercih edeceğim. siyaseti tercih etmişseniz şiddetten uzak kalacaksınız" dedi.

Arınç, "Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından bağımsız milletvekillerinin Meclisi boykot etmesi konuşuluyor. Ortam geriliyor, ne diyorsunuz?" sorusuna karşılık, "Beğenmediğimiz, yanlış bulduğumuz, demode olduğuna inandığımız bütün düzenlemeleri Parlamentomuzda değiştirme imkanımız var. Anayasa değişiklikleri de buna dahil" diye konuştu.

Yürürlükte bulunduğunda yazılı hukuku, işleyen mekanizmaya karşı "Seni tanımıyorum, seninle mücadele edeceğim, sokaklar savaş alanına dönecek, dağa
çıkacağız, vuracağız, kıracağız" söylemlerinin hiçbir siyasetçinin ağzına yakışmayan söylemler olduğunu belirten Arınç, şunları söyledi:

"Bir insan şuna karar vermeli, ya siyaseti ya şiddeti tercih edeceğim. Siyasete tercih etmişseniz şiddetten uzak kalacaksınız. Dünyanın hiçbir yerinde siyaset şiddet yoluyla yapılmıyor. Dolayısıyla arkadaşlarımız; milletimizin değerli oylarıyla seçilip bağımsız olarak buraya geliyorlarsa, sonunda bir grup kurarak Parlamentodaki yasama çalışmalarına katılacaklarsa şiddet dilinden uzak durmalılar. Şiddeti tercih etmemeliler, kullanmamalılar, tahrik, teşvik, bazılarının yaptığı gibi tehditler... Bütün bunlar bir siyasetçi ağzına yakışan bir partinin mensubuna yakışan eylem ve davranışlar değildir.

Hem BDP’ye parti olarak hem de bu partinin bağımsız gösterdiği adaylardan seçilen arkadaşlarımıza tavsiyemiz, hukuk içinde mücadele edelim, parlamentoda yasama çalışmalarına birlikte katılalım. Türkiye için artık demode olduğuna inandığımız veya millet vicdanına ters olduğunu düşündüğümüz uygulamaların değiştirilmesi için yasalar içerisinde faaliyet gösterelim."

ERDOĞAN NASIL SEÇİLMİŞTİ?

3 Kasım 2002 seçimi öncesinde AKP Genel Başkanı sıfatı taşıyan Başbakan Erdoğan’ın adaylık başvurusu da YSK tarafından reddedilmişti. Seçime giremeyen Erdoğan, milletvekili de olamamıştı. Daha sonra yapılan ve CHP’nin de destek verdiği yasal değişikliklerle Erdoğan’a vekillik yolu açılmıştı.

YSK, 3 Kasım 2002 seçimlerinde Siirt’in Pervari ilçesinde 3 sandık kurulunun oluşturulmamasını ve 1 sandığın da kırılmasını gerekçe göstererek bu kentteki seçimleri iptal etti. Karar, başbakanlık için çeşitli formüller üstünde çalışan AKP ve Erdoğan’ı rahatlattı. Seçimlerin tekrar edil

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder