27 Haziran 2011 Pazartesi

"Şanlıurfada patlama ! haberi"

Şanlıurfada patlama !
http://www.yurthaberler.com/sanliurfada-patlama--1735h.htm

Şanlıurfa'da patlama !

Bir petrol istasyonunun LPG tankında patlama meydana geldi.

Karaköprü Beldesi'nde bir petrol istasyonunun LPG tankında meydana gelen patlama, ortalığı savaş alanına çevirdi. 1 kişinin öldüğü, 18 kişinin de yaralandığı patlamanın şiddetiyle çevredeki binaların camları kırıldı, park halindeki 8 otomobil tamamen yandı, 19'u da hasar gördü. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, çevrede oturanların bir haftadan bu yana gaz sızıntısı olduğuna dair şikayetleri bulunduğunu, görevlendirilen teknik görevlilerin sızıntı tespit edemediğini söyledi.

GAZ SIZINTISI ŞİKAYETİ VARMIŞ
Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, daha sonra yaptığı açıklamada, patlamanın terör saldırısı olmadığını söyledi. Patlamadan önce gaz kokusu geldiğine dair şikayetler alındığını belirten Vali Okutan, şöyle konuştu: "Patlama nedeniyle ilgili net bir şey söylemek henüz mümkün değil. Ama işyeri sahibi ve vatandaşların bir haftadır gaz sızıntısı şikayeti var. Teknik heyetler gelip incelemelerde bulunmuş, ama gaz sızıntısı tespit edememişler.

Bizim edindiğimiz ilk izlenim; olayın bir terör olayı olmadığı, tamamen LPG sızıntısından kaynaklandığı yönündedir." Sabah saatlerinde can kaybı ve büyük hasar ve korkuya yol açan ve ortalığın savaş alanına dönmesine neden olan patlama sonrası, bazı kişiler apartmanların arasında petrol istasyonu bulunmasına tepki gösterince, kısa süreli gerginlik oldu. Gerginlik üzerine güvenlik güçleri tepkili grubu biber gazı ile müdahale ederek uzaklaştırdı. Bölgede itfaiye ve sivil savunma ekipleri çalışmalarını sürdürürken, polisler ile çevredeki apartmanların tahliyesine devam ediyor.Patlama üzerine Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba olay yerine gelerek enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi aldı. Vali Nuri Okutan, patlamanın neden kaynaklandığının henüz bilinmediğini ancak bir kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin de yaralı olduğunu belirterek çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Ortalığın savaş alanına döndüğü patlama sonrası istasyonun arka kısmındaki Karşıyaka Mahallesi'ndeki boşluk alanda park halinde bulunan çok sayıda otomobil ve araç alev alıp yanmaya başladı. Bölgede oturanlar patlama ile neye uğradıklarını şaşırırken, can havliyle kendilerini sokağa attı. Bölgeye çok sayıda polis, itfaiye, sivil savunma ve 112 ekibi sevk edildi. Yapılan ilk tespitlerde 1 kişinin öldüğü, 2'si ağır 18 kişinin yaralandığı belirlendi. Sağlık ekipleri patlama sonrası oluşan enkazda kalanları hastanelere taşırken, sivil savunma ekipleri de enkazda kalan kimse olup olmadığının belirlenmesi için çalışma başlattı. Yanan otomobillerin söndürülmesi için itfaiye ekipleri yoğun çalışma başlatırken, polisler patlamanın meydana geldiği bölgedeki tüm apartmanlarda bulunanları tahliye etti.Şanlıurfa'ya 5 kilometre uzaklıktaki Karaköprü Beldesi'nde bulunan Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu üzerindeki 'Aydın Petrol' adlı akaryakıt istasyonun LPG tankında bugün saat 06.30 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi.

Şiddetli patlamada çevrede bulunan bir lokanta ve bazı apartmanda çökmeler oldu, binaların camları kırıldı, balkon demir ve kapıları tahrip oldu.İşyeri sahibi ve vatandaşların şikayet ve uyarılarına karşın Gapgaz şirketinin gerekli önlemleri almadığı belirtiliyor. (Milliyet)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder